Januar 29, 2018

FeRAL KID®

Dijetetski proizvod – dodatak ishrani sa zaslađivačem

Feral Kid je tečni dodatak ishrani namenjen za primenu u dece i adolescenata. Jedna bočica od 8 ml sadrži 10 mg gvožđa (u obliku gvožđe saharata). Proizvod Feral Kid ne sadrži gluten.

 

Gvožđe doprinosi normalnoj kognitivnoj (spoznajnoj) funkciji, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom stvaranju crvenih krvnih ćelija i hemoglobina, normalnom transportu kisika u organizmu, normalnoj funkciji imunološkog sistema, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te ima ulogu u procesu diobe ćelija.*

*odobrene zdravstvene tvrdnje prema European Food Safety Authority (EFSA)

Prednost Feral Kid proizvoda je u tome što su molekule gvožđa iz sastava proizvoda obavijene prirodnom alginatnom ovojnicom koja omogućava bolju bioraspoloživost gvožđa, te mnogo bolju podnošljivost. Feral Kid ne izaziva „metalni okus“ i stomačne tegobe. Dodatno je obogaćen prijatnom aromom karamele zbog čega ga deca rado prihvataju.

 

 

 

 

 

 

 

Sastav

 

 

Sadržaj u jednoj (1) bočici:

 

Sastojci: Jedna bočica od 8 ml sadrži:

 

Gvožđe 25 mg gvožđe saharata, što odgovara 10 mg gvožđa

 

Ostali sastojci: voda, zgušnjivač natrij karboksimetilceluloza, zaslađivač sukraloza, aroma karamel, konzervansi: kalij sorbat i natrij benzoat, regulator kiselosti citratna kiselina.

 

Kada se primjenjuje Feral Kid?

Gvožđe nije moguće sintetizirati u organizmu te ga je neophodno redovno unositi putem hrane. Prehrambene navike, a pre svega navike naše dece, mogu dovesti do toga, da se odgovarajući vitamini, minerali i oligoelementi (kao što je gvožđe) ne unose u organizam u potrebnoj količini.

 

Gvožđe se primenjuje kao dodatak ishrani u stanjima u kojima postoji povećana potreba za unosom gvožđa kao što je slučaj kod:

 

  • dece u periodu rasta i razvoja, povećane psihičke i fizičke aktivnosti kao što su učenje i aktivno i rekreativno bavljenje sportom, jednolične ishrane, nedovoljnog unosa vitamina i minerala

 

Način primjene

Protresti bočicu pre otvaranja. Sadržaj bočice se može popiti sam ili razblažen sa vodom ili sokom.

Preporučuje se primena ovog proizvoda sa sokom od narandže ili vitaminom C. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa.

 

Preporučena dnevna doza za decu od 3 do 6 godina je 7 mg, što je sadržano u 2/3 bočice, odnosno 5 ml. U ovom slučaju, preporučenu dozu od 5 ml suspenzije naspite u plastičnu kafenu kašičicu i primenite pre doručka. Preostali sadržaj bočice bacite.

Preporučena doza za decu stariju od 7 godina: 1 bočica na dan pre doručka.

 

Preporučuje se primena u trajanju od mesec dana. Nakon toga, nastaviti po potrebi.

 

Napomene

Držati izvan dohvata male dece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak ishrani nije nadomjestak ili zamena uravnoteženoj ishrani.

Upozorenja

Ne primenjujte ovaj proizvod ako ste alergični (preosetljivi) na neki od sastojaka ovog dodatka ishrani. Ako se tokom primene ovog proizvoda jave reakcije preosjetljivosti, daljnju primenu treba prekinuti i javiti se lekaru.

Kao i kod ostalih proizvoda koji sadrže gvožđe tako i nakon primene proizvoda Feral Kid, stolica može biti tamno obojena.

 

U slučaju primene drugih lekova ili postojanja nekih zdravstvenih stanja, posavjetujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom prije primene ovog proizvoda.

 

 

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu u originalnom pakovanju.

Rok upotrebe: Označen na pakovanju.

Feral Kid ne primenjujte nakon isteka roka upotrebe navedenog na pakovanju.

 

Pakovanje: 10 bočica.

    Proizvođač: Bosnalijek  d.d., Sarajevo, Jukićeva 53, BiH u saradnji sa Pharmalink S.L., Avinguda

    Universitat Autonoma, 13 Cerdanyola del Valles, Barselona, Španija.